Aanbod

Aanbod

seminar
Seminar Familieopstellingen
Systemisch Vrouwenwerk
kunst van het opstellen
Leerweg Familieopstellingen
wiel rond
Levenswiel
het wiel rond
vrouwenlijn
Vrouwenlijn opstellingen
prenatale
Prenatale Opstellingen
Samengestelde gezinnen
Retraites voor vrouwen

Seminar Familie opstellingen

Familieopstellingen is een werkwijze om inzichten te verkrijgen in je eigen, steeds terugkerende patronen en levensvragen. Deze veroorzaken vaak een blokkade of een ander ongemak waardoor je niet goed functioneert of niet lekker in je vel zit. Een familieopstelling maakt het probleem, het systeem of patroon dat daarmee samenhangt inzichtelijk. Met het verworven inzicht kunnen blokkades worden opgeheven. Dit gebeurt veelal aan de hand van het zien, het voelen en het horen van wat een representant in een opstelling terug geeft.
Tijdens een Seminar is er een mogelijkheid om een persoonlijke vraag in te brengen. Met behulp van representanten wordt de opstelling neergezet.

Systemisch Vrouwenjaar

Lieve vrouw,

Reis je met ons mee, langs overlevingsstrategieën, loyaliteiten, verstrikkingen, blokkades, aannames, overtuigingen en patronen?

Hoe jij je als vrouw voelt is verbonden met de eerste vrouw in je leven, je moeder. Hoe je al dan niet ontvangen werd door haar, bepaalt voor een groot deel hoe jij nu vrouw kunt zijn. En hoe je vrouw bent bepaalt voor een groot deel hoe jij je voelt.

Tijdens de trainingsdagen van deze doorgaande cirkel Systemisch Vrouwenwerk komen er verschillende werkvormen en thema’s aan bod. We laten je ook kennis maken met Rituelen. We gaan meer de diepte in en door de verscheidenheid van thema’s komen er voor iedereen bekende levensthema’s langs. We werken met elkaar en voor elkaar en vormen zodoende een krachtige vrouwencirkel.
We komen één keer per maand bij elkaar gedurende een half jaar. Steeds met dezelfde vrouwen waardoor er een nog grotere veiligheid ontstaat waarin je een thema dieper kan uitwerken.

Basis-Leerweg Familieopstellingen

Zesdaagse Basis-Leerweg Familieopstellingen & Rituelen voor coaches, therapeuten en levenskunstenaars.
Deze leerweg over systemisch werken is uitermate geschikt voor coaches en therapeuten die enthousiast of nieuwsgierig zijn naar familieopstellingen en de werking ervan. Je leert meer systemisch te voelen en je krijgt handvatten en tools aangeboden om anders naar je cliënt of naar jezelf te kijken.
Mogelijk ben je ook op zoek naar inspiratie voor je praktijk of voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Het mes snijdt aan twee kanten.
Tijdens deze leerweg komen er o.a. de volgende thema’s aan de orde: ordening, binding, schuld en onschuld, het werken met ankers, rituelen, verstrikkingen en de werking van het sjamanistisch levenswiel.

Het wiel rond

Tijdens ‘Het Wiel Rond’ maken we kennis met het Sjamanistisch Medicijnwiel, de vier windrichtingen, de betekenis, de verbinding met de natuur en hoe het Wiel ons houvast, steun en kracht kan bieden.
Rondgaan langs het Wiel, de alsmaar doorgaande beweging, geeft structuur en houvast.
Net zoals de seizoenen elkaar opvolgen, de zon die opkomt en weer ondergaat, de maan die groeit en afneemt en de dagen die komen en gaan, zo kan het Wiel ons helpen patronen te doorzien.
Er is een algemene kennismakingsdag waarin je naast het onderzoek ook kunstzinnig aan de slag gaat en je eigen wiel gaat schilderen. Een persoonlijk Wiel wat je kunt gebruiken voor je eigen rituelen. Het wit van het Noorden, het geel van het Oosten, het rood van het Zuiden en het zwart van het Westen. In het midden, de Aarde is het groen en eromheen is het Universum in diep donkerblauw. Tijdens het jaartraject komen we ieder seizoen één keer bij elkaar om de richting op het wiel te doorgronden en te koppelen aan het systemisch werken.

Een schone lei

‘Maak je vrij en begin weer met een schone lei’, dat is het motto voor deze bijzondere dag met en voor vrouwen.
Hoe zou het zijn om ‘vrij’ te worden van de ballast die je onbewust met je meedraagt uit het systeem van vrouwen waaruit je voortkomt. We hebben allemaal een moeder, grootmoeder, overgrootmoeder etc. en in deze lijn is veel onbewust doorgegeven, zoals patronen, overtuigingen, ziekten, kwalen, maar ook krachten, kwaliteiten en talenten! Door de voormoederlijn op te stellen en op te schonen maak je de weg vrij voor jezelf en mocht je een dochter of dochters hebben dan maak je hun weg ook vrij.
We werken deze dag met en voor elkaar en we gaan samen op onderzoek uit in onze vrouwenlijnen.

Prenatale opstellingen - Alleen op de wereld

In de baarmoeder begint 1 op de 10 mensen met z’n tweeën of meer. Nog voor de hartjes kloppen ben je elkaar al gewaar en wordt de intense nabijheid gevoeld. Sommigen weten dat ze een ‘alleen geboren tweeling’ zijn, maar velen ook niet. Lichamelijke en psychische klachten kunnen zich aandienen doordat er in de baarmoeder een enorm verliestrauma is geleden.
Zo vroeg al… nog voor je geboren bent.
Je voelt je vaak alleen, juist in groepen. Je voelt een soort van schuld dat het nooit goed genoeg is wat je doet. Dat je anders dan anderen bent en mogelijk hooggevoelig. Je saboteert jezelf en ervaart altijd een soort onrust. Je hebt moeite met afwijzing of met boosheid. Afscheid nemen is lastig voor jou. Altijd op zoek zijn naar die ander naast jou. Misschien koop je alles in tweetallen of misschien wel in drietallen…..dit kunnen tekenen zijn van het ‘alleen geboren tweeling syndroom’.
Door het doen van een Prénatale Opstelling kun je bij dit onbewuste stuk in je leven komen en kun je nu bewust afscheid nemen met een mooi ritueel.

Samengestelde gezinnen

Stiefmoeders….. in sprookjes komen ze er niet goed vanaf. In de realiteit van alle dag is het voor alle betrokkenen niet gemakkelijk.
Stief betekent: ‘iets missend’ en ‘beroofd van de bloedband’. Vaak wordt er ook iets gemist door alle betrokkenen. Hoe kun je hier nu zo goed mogelijk mee omgaan? Hoe kun je werken aan een liefdevol en warm contact? Het erkennen van wat er speelt geeft bevrijding.
We gaan deze dag in op de theorie vanuit systemisch perspectief. Wat is belangrijk om rekening mee te houden voor ouders, stiefouders en voor de kinderen. Wat speelt er op de onderlaag.
De workshopdag is bedoeld voor iedereen die persoonlijk of professioneel betrokken is bij samengestelde gezinnen: ouders, stiefouders, mediators, (kinder-)coaches en bijv. gezinshulpverleners.

Retraite - De kracht in elke vrouw

Prachtige retraites, op een paradijselijke plek, waar we in een veilige bedding bij elkaar komen. Wij vrouwen mogen elkaar ontmoeten in onze kracht en ons talent, maar ook in onze pijn, tekortkomingen en alles wat er zoal tussen vrouwen kan spelen. De dynamieken rondom moeders, dochters en voormoeders spelen in deze week een belangrijke rol.
Iedere vrouw heeft behoefte aan support van andere vrouwen, ‘Sisterhood’ speelt een steeds grotere rol voor vrouwen, het besef dat je er niet alleen voor staat. In deze retraites is alles welkom, je diepste wonden, je kracht en ook je talenten. Na deze bijzondere retraite neem je heelheid, wijsheid en liefde voor jezelf mee naar huis.
We werken met met deelrondes, opstellingen, rituelen, de voormoederlijn, inquiries, meditaties en je krijgt de mogelijkheid om je vrouwzijn kunstzinnig in beeld te brengen. Alles om de vrouw in ons wakker te maken en te leren kennen. Vanuit verbondenheid met ons vrouw zijn en met de energie die vrijkomt uit ons bekken, de krachtplek van ons vrouw zijn.

Scroll naar boven