Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pré- en perinatale verdiepingsdag (supervisie)

29 maart 10:00 - 17:00

De Pré- en perinatale periode van ons leven is een belangrijke periode waarbij de eerste imprints worden gevormd die de rest van ons leven kleuren en bepalen, zo ook de geboorte zelf en de eerste uren die volgen.
In het systemisch werk is het een periode die we vaak meenemen bij een hulpvraag en thema. Teruggaan naar deze belangrijke periode kan veel helder maken over hoe je nu in het leven staat.
Door de vroege gehechtheidspatronen (veilig, onveilig, afwerend, angstig of vermijdend) vertonen we gehechtheidsgedrag ‘van de wieg tot het graf.’ Deze verinnerlijken we en daardoor zijn ze van invloed op ons denken, voelen en handelen gedurende de rest van ons leven. Hierdoor bepalen ze de kwaliteit van onze partnerrelaties op volwassen leeftijd. Het gehechtheidsgedrag van onze pré- en perinatale periode en die van onze vroege kindertijd beïnvloeden onder andere dus ons vermogen om intieme relaties aan te gaan en in stand te houden.
Door te begrijpen wat er gebeurd is in die periode maakt dat je je beter kunt inleven in de baby die dit alles meemaakte. De behoeftes van deze baby wil de volwassene van nu nog steeds graag vervullen.

Dit geldt ook voor de geboorte. Door de behoeftes die hiermee samen hangen te gaan voelen, wordt het gedrag dat dit kind of volwassene laat zien ineens heel logisch. Bovendien kan het dan veranderen.

Datum: 29 maart 2024

Locatie: De Verbindende Factor

Investering: € 150,- incl btw en hand-out.

 

Gegevens

Datum:
29 maart
Tijd:
10:00 - 17:00

Organisator

Wonder boven Wonder
Telefoon
0646284304 (Henriette) en 0641378402 (Miriam)
E-mail
info@wonderbovenwonder.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Scroll naar boven